Werken met Turfvezel

Turfvezels zijn door natuurprocessen omgezette plantenvezels. De vezel wordt gewonnen uit het buitenste blad van de stengels van het Wollegras, dat op de mosbedekking van het hoogveen in zeer talrijke bosjes groeit. 

Na de groei begint de humusvorming. Dit is de natuurlijke vorming van de turf.

De turfvezels die gebruikt worden voor de vervaardiging van textielproducten, worden o.a
uit het hoogveen van Zweden, Finland en Noord Duitsland op een diepte van ongeveer 50 tot 300 cm gewonnen.

Ze zijn vele honderden tot duizenden jaren oud en bevatten de levens- en warmtekrachten van onze toenmalige vitale aarde. Turfvezel beschermt ons tegen weersinvloeden en tegen elektromagnetische straling en heeft een zeer verwarmende en vitaliserende werking.

Eigenschappen die bekend zijn:

- Omvormen van kortgolvige energieke straling in langgolvige warmtestraling
- Beschutting tegen ultraviolette straling en chemische invloeden
- Binden van uitscheidingsproducten van de huid door het zuurgehalte van de turf
- Bacterie-remmende eigenschappen die zorgen voor hygiëne en helende werking
- Beschutting tegen aardstralen
- Brandwerende eigenschappen.

Verrassend hoge energiewaarde

De turfvezel uit Duitsland waarmee ik werk, is biologisch gereinigd. 

André Bovis (1871-1947) ging ervan uit dat al het tastbare en ook het niet fysiek tastbare een bepaalde straling uitzendt. De frequentie of golflengte van deze straling geeft een energiewaarde aan die algemeen bekend staat als Boviswaarde.

De maximale Boviswaarde van gezond water bijv. is 21.000 Bovis-eenheden
en van een gezond mens tussen de 6.000 en 8.000 Bovis-eenheden.

De zeer verrassende Boviswaarde van turfvezel gemengd met wol en/of zijde blijkt na onderzoek te schommelen tussen de maar liefst 44.200 en 81.000 Bovis-eenheden !!!

Voortschrijdend inzicht

De ervaring leert dat het werken met turfvezel niet alleen een appèl doet op onze sensibele vermogens. Het versterkt deze vermogens ook. Handen en handelen, tastzin en aanvoelen, opmerkzaamheid en helder bewustzijn worden sterk aangesproken. Bovendien nodigt turfvezel uit tot vernieuwend onderzoek en creëren op basis van voortschrijdend inzicht.

Verfijning

Turfvezel komt het beste tot haar recht wanneer het samen met andere stoffen of substanties wordt verwerkt. De oeroude aardegebonden krachten van de turf vragen om verfijning, veredeling en samenwerking. Niet omgewerkte turfvezel werkt afdichtend en zwaar, zoals een harnas. Omgewerkte turfvezel werkt prettig beschermend, als een schild.  

Wanneer turfvezel wordt gecombineerd met zijde en wol, versterkt het de warmtekwaliteit van de wol en de luchtige kwaliteit van de zijde. De beschermende kracht van de turf werkt in deze combinatie prettig warm en heilzaam. Ook aan lichtwortel essentie (de lichtwortel is door het vuurproces gegaan waardoor de essentie vrij komt) geeft het een zodanig omhullende bescherming dat de essentie ongestoord kan werken.

Wanneer verbrande of gevijzelde turfvezel wordt gemengd met bijv. rozencrême, komt de geur van de roos verveelvoudigd vrij en werkt de crême intensiever op de stofwisseling van de huid.

De smaak, geur, kleur en intensiteit van een glas kruidenthee wordt krachtiger wanneer het glas een tijdje op een onderzetter van  turfwolzijde staat.

De straling van een stopcontact neemt af wanneer bovenop het stopcontact een laagje droog gevilte turfwolzijde ligt.

 

Bescherming / Warmte / Aarding

turflagen onder berkenbos bij Nieuw Dordrecht

  lang zitten of liggen

reizen per auto / vliegtuig / schip 

werken met pc / laptop / tablet / mobiel

last hebben door de vele straling om ons heen

 turfvezel

heeft de kracht

om extra bescherming

warmte en bodem

te geven

 

 CREATIES